Projekti, Vijesti

Think Freedom 2015 – 2020

Misli Sloboda je sveobuhvatni pristup projektu public art-a koji šalje poruku mira i slobode iz srca Sarajeva i BiH ka regionu, cijeloj Europi, Americi i svijetu. Ovaj projekat objedinjuje skulpturu, instalaciju, performans, svjetlo, zvuk, film, pisanu riječ ali i nove globalne komunikacijske tehnologije kako bi spojio mlade generacije sa univerzalnom snagom suvremene umjetnosti. Priznat

a bosansko – američka umjetnica pruža ruke mladim studentima da bi zajedno stvorili umjetnički masterpiece i urbani spektakl i dijele ga sa svjetskim gradovima kako bi se povezali na globalnom nivou i to kroz umjetničko stvaralaštvo.

…iz Vijećnice ka Njujorku i svugdje između….

Projekat Misli Sloboda je iniciran u gradu Sarajevu 2015. godine i sada putuje u preko 30 gradova kao instalacija u javnom prostoru i izložba do 2020. godine.

Misli Sloboda 2016 – uključuje instalaciju projekta i izložbu u regionalnim centrima kao Novi Sad u suradnji sa SKCNS i Banja Luka u suradnji sa Muzejom Savremene Umjetnosti RS.

Misli Sloboda 2017/2018 – uključuje instalaciju projekta i izložbu: u Ljubljani u suradnji sa gradom Ljubljana, u Splitu u suradnji sa Galerijom Umjetnina Split, zatim Skopje u suradnji sa Skopskim Letom, Podgorica, Kopenhagen, Barselona, Nikozija, Lisabon, Pariz i Oslo. Grad Sarajevo poziva sve gradove pobratime i prijatelje da budu gradovi domaćini projekta. Međunarodna asocijacija gradova nosilaca mira preporučuje projekat svim gradovima članicama.

Misli Sloboda 2019/2020 – uključuje organizaciju projekta u Njujorku i instalaciju na plazi Daag Hammarskjold lociranoj na 47. Ulici između 1. i 2. Avenije. Realizacija projekta u gradu Hirošima, Japan i Kito, Ekvador je u pregovorima.

Leave a Reply